Възпалени кожички на ноктите и какво означава това?

Възпалението на кожичките е едно от най- срещаните оплаквания при жени и мъже, на което се обръща изключително малко внимание. Проблемът обаче може да стане много сериозен, ако не се вземат мерки на време.

Обикновено възпалението на кожичките се получава, ако ги чоплите (което в интерес на истината доста хора правят несъзнателно) или при неправилно избутване, изрязване или правене на маникюр. Ако често кожичките около ноктите ви се разраняват, това е признак за липса на витамин С, а също и за това, че организмът ви се нуждае от повече протеини.
Най- често срещаните симптоми са почервеняване на кожата около ноктите, след което се появяват и гнойни мехури и задължително трябва да се консултирате с лекар. За да не се стига до крайни мерки, е нужно само да изрежете кожичките внимателно, когато се появят .
За допълително заздравяване и омекотяване на ноктите и кожичките, може да смесите малко количество мед със зехтин. След това нанесете сместа за коло 10 минути, изплакнете с вода и намажете с овлажняващ крем. Правете това 2 или 3 пъти седмично за по- траен резултат.

 

Автор: Бранимира Щилиянова 

снимка: beautifulintentions

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара