Свеж полъх в модата: Коя е Aminah Abdul-Jillil ?

Пътят от музикалната сцена към модния подиум е трънлив и определено не е лесен, затова малцина са предприели това пътуване. Alaska Aminah е една от тях. Може би не свързвате името с конкретна песен, албум или колаборация. Това е така, защото нейното участие на музикалната сцена е свързано с танци и хореографии.

Кариерата на младата дизайнерка започва редом до музикални величини като Бритни Спиърс и Джанет Джаксън. Множеството турнета помагат на Aminah Abdul-Jallil да осъзнае, че нейното място не е там, или поне така твърди тя. За нея Бритни Спиърс казва, че е „едно от най-талантливите създания”, с които е работила. Бъдещата дизайнерка се появява като рекламно лице в кампании на Pepsi, Mazda и New Balance.

През 2012 година, когато завършва третото си турне с Бритни Спиърс, Alaska Aminah прави първата си колекция обувки. Продава най-вече онлайн и успява да убеди известният бутик Fred Segal (Лос Анджелис), да предлага колекцията й. Дизайнерката смята, че успехът й е станал факт, след като световноизвестната певица Риана, избира да носи един от нейните дизайни в музикалното видео към хита “Where Have you Been”.

Обувките са вдъхновени от сцената – място, което тя все още обича и едва ли тази любов някога ще стихне. Масивна панделка краси най-известният модел на дизайнерката досега. А кристали, камъни, капси и катарами са детайли, които вървят „ръка за ръка” с останалите й модели.

Да, ценим изкуството на дизайнери като Кристиан Лубутен, Коко Шанел, Алекзандър МакКуин и Долче и Габбана, но един „свеж полъх” като Aminah Abdul-Jallil никога не е излишен. Самата тя казва, че няма представа накъде ще я отведат двете й страсти – дизайна на обувки и танците, и не знае какво й предстои, но с нетърпение го очаква.

 

Автор: Петя Банкова

Снимков материал: Интернет, aminahabduljillil.com/

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара