Шанел в Хамбург и една колекция – произведение на изкуството

Не случайно Карл Лагерфелд е избрал Хамбург и Елффилхармония да представят новата колекция CHANEL Métiers d'art. Изключителна сграда, замислена от архитектите Жак Херцог и Пиер де Меур, тази концертна зала седи величествено край реката като футуристична връзка с индустриалното пристанище на града. Както футуристичен, така и автентичен, като внимателно запазва своите корени, този архитектурен обект бе открит в началото на тази година.

 

Минало, настояще и бъдеще. Трите части от времето, вдъхновили Карл Лагерфелд за тази колекция свързваща Париж с Хамбург. Около тези три оси, дизайнерът влива изображения на пристанището на Хамбург, с плъзгащи се силуети на търговския флот, които той нарушава с модернизма на CHANEL.  Докато духът на Габриел Шанел - тя, която откраднала шапката от мъже - не е на далеч, Карл Лагерфелд разширява този речник на мъжкото / женското чрез умножаване на детайлите и преоткриване на кодовете, за да създаде уникалност , смелост, увереност и ултра женско излъчване. Това е чиста и изящна линия, мини поли и изключително широки панталони, предназначени да феминизират този 76-членен екипаж от "моряци, които не са взели до водата ", казва Карл Лагерфелд.

Класическият за Шанел туид е придружен от шифон, кашмир и фланел; копринен креп се замества със шифон и дискретно смазващ фланелка. Тъканите мотиви черпят вдъхновение от тухлите на сгради, които заобикалят доковете в пристанището и купчините многоцветни контейнери, пристигащи с товарния кораб, докато копчетата са с формата на скъпоценни котвени болтове, а плетените вълнени конци се развиват в гъсти въжета. Перата, бродерията, кристалите, перлите и мънистата подсказват за  изискана вечер в Елфилиармонията. Черно, бежово, сиво, морско синьо, тухли, златисти и червени светкавици,  морски ивици съставляват минималистична палитра. Стилът на Париж, повече от всякога, се обединява с оранжевите нюанси на архитектурата на Хамбург.

По отношение на аксесоарите чантата на моряка е здраво закрепена на рамото и е готова за дълъг плавателен курс в морето. Карл Лагерфелд облича чантата на CHANEL GABRIELLE с елегантен туид в цветове, характерни за зидарията на Хамбург. Морски котви се появяват на обеци и брошки, докато веригите им стават сауари и гривни се импровизират като въжета. С тази колекция Карл Лагерфелд говори за облик и отношение. Мъжкият стил е по-женствен от всякога, когато последният е станал по-жизнеспособен с капачка и подплатени строги линии. Жената CHANEL е уникална и неизбежно се откроява: "Облечи една  жена в черно-бял на парти и ще видиш само нея", заявява Габриел Шанел. В Хамбург Карл Лагерфелд добавя мистерия и дълбочина. С най-голяма елегантност.

 

 

Автор: Христина Лозанска

Христина Лозанска

Христина Лозанска, на 24 години, обича позитивните неща. Любител е на модата, пътуванията и малките удоволствия на живота. Писането е нейната страст.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара