Шанел Отблизо глава 14

С поредица от кратки филми, сайтът „Шанел от близо” (Inside Chanel – inside.chanel.com) проследява историята на Габриел Шанел и нейните знаменити творения, превърнали я в световно известна модна легенда и стоящи в основата на модна къща Шанел.

От 22 Февруари 2016, 14-та глава от поредицата „ Речника на модата” ви кани да откриете емблематичните елементи на Шанел, който цял свят познава, създадени от самата Коко и многократно преразглеждани от Карл Лагерфелд.

Нейният бунт и октрития, нейната дързост, спомени от детството, прекарано в сиропиталище, и любовни преживявания Габриел Шанел създава един изцяло нов моден език и стил, който до днес е вдъхновение за милиони жени по целия свят благодарение на креативността на Карл Лагерфелд: „Мадмоазел Шанел ни научи на стил. Стил, на който годините не могат да повлияят. Нейният успех се гради на знанието как да подчертае своята индивидуалност. Тя е като перфектна, безкрайна музика, изградена върху пет ноти, от които веднага можете да познаете Шанел – лукс и изисканост”, казва дизайнерът.

Ватирана чанта, вдъхновена от мъжките модели, малката черна рокля, бижутата за костюми, камелията, веригите, обувките в два цвята, перлите и туидът са основните елементи в речника на Шанел,  библията на изискаността и стила на всяка жена. 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара