С бронзов тен през летните месеци

Ако искате да изглеждате винаги със сияйна кожа и свеж тен, бронзанта е перфектното решение. С него може да подобрите тена си, като добавите малко блясък, да акцентирате върху някои места от лицето, чрез контуриране или да го използвате като основен бронз под вашия грим за цялостно излъчване. Бронзанта за лице може да направи всяка кожа да изглежда свежа, дори когато е уморена и бледа. Без значение дали е матиращ, пудра, течен или крем, той е един от най-използваните продукти от гримьорите и е ценно допълнение към козметичната чанта на всяка дама.

За да постигнете този свеж и летен загар, трябва внимателно да изберете най-подходящия бронзант за вашата кожа и да сте запознати с някои важни стъпки за правилното му нанасяне. Бронзантът изглежда добре върху определени участъци на лицето, като челото, бузите, носа и брадичката. Лицето е най-често огрявано от слънцето и затова върху него бронзанта стои естествено. Нанасянето му е добре да започне от горната част на скулите, челюстта и носа, защото така се постига по равномерно сливане с кожата и се избягват нежеланите контрастни черти.

Много важно е бронзанта да бъде в подходящия нюанс спрямо кожата, защото неподходящия цвят ще остави неприятни петна и ще доведе до неестествен вид. Обикновено се взима един или два тона по-тъмен от цвета на кожата, като през летния сезон може да си позволим малко по-тъмен бронзант, защото тогава обикновено кожата има тен. Желателно е да се избягват бронзанти с твърде червен или оранжев цвят, понеже те стоят прекалено изкуствено.

Всеки има право на избор какъв бронзант да използва, но ще бъде добре той да е съобразен с типа на кожата. Това ще спомогне за по-лесното му и равномерно нанасяне. Жените с мазна кожа не трябва да използват бронзант под формата на пудра, защото това може да затрудни неговото нанасяне. Течните и кремообразни бронзанти се сливат по-добре с кожата в този случай и се разнасят леко и равномерно. През лятото светлата кожа по-лесно изгаря на слънцето и изборът на прасковен цвят или нежно розово е правилен, за да изглежда тя нежна и свежа. А тъмната кожа би изглеждала перфектно с по-меки медни нюанси на бронзанта.

За постигането на красив бронзант, не трябва да се използва фон дю тен, а по-скоро основата трябва да бъде лек тониращ крем. Гримът също трябва да бъде съобразен с бронзанта, като тоновете е добре да са в топлата кафява гама. Избягвайте медните сенки и червило в меден тон, понеже те ще се слеят с кожата, а по-скоро заложете на кораловото и червеното, които ще подсилят тена на кожата. Подчертайте очите си с черна очна линия и спирала.

 

Автор: Анна Декова

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара