Последните иновации на фотоепилацията

Responsive image

Сещате ли се за дни, в които имате важна среща и трябва да носите рокля или искате да идете на спа, но не сте се „подготвили”, т.е. не сте се епилирали. Започвате да въртите очи само при мисълта как бързате, а трябва да влезете в банята, за да премахнете тези дразнители, косъмчетата. Знаете, че ще се омотаете в кабела на епилатора, ще правите „йога пози”, докато се нагласите удобно  и най-лошото – ще ви боли и може би кожата ви ще почервенее.

Чували ли сте за фотоепилацията? А знаете ли дали Вашата кожа е подходяща? Въпроси много, но едно е сигурно - това е иновативен и ефективен метод за премахване на нежеланото окосмяване.

На образователно събитие преди месец,  Д-р Валерия Матеева, експерт-дерматолог, разкри "Тайната на фотоепилация Silk-expert IPL за дълготрайно гладка кожа на тяло и лице".

 IPL фотоепилацията е подходяща за прилагане в различни анатомични области на тялото, като позволява да се третират както малки участъци, така и големи области. За разлика от всички други методи за обезкосмяване, позволява да се реши неприятният проблем с враснали косми, различни кожни възпаления и т.н.

Методът се основава на принципа на селективната фототермолиза, при която светлинната енергия се поглъща от меланина и се трансформира в топлина. Тази топлина се провежда по стъблото на косъма до неговия фоликул (корен), който се нагрява и разрушава заедно с хранещите го кръвоносни съдове, като при този процес не уврежда околната кожа.

На събитието имахме възможността да изпробваме Braun Silk-expert IPL. Оказва се, че за да е ефективна фотоепилацията, е необходимо меланинът да се намира в достатъчно количество в космения фоликул - т.е. колкото по-тъмен и плътен е косъмът, толкова по-бърз и добър ще е ефектът.

Със Silk-expert IPL, Braun въвежда интелигентния сензор за цвета на кожата SensoAdapt™, с което отбеляза ключов напредък в категорията на IPL системите за епилация. Технологията премахва напълно нуждата от гадаене и съпоставяне цвета на кожата с цветови диаграми и автоматично настройва интензитета на светлината на оптималното за кожата ниво. За разлика от други уреди, които отчитат само дали кожата може да бъде третирана с IPL, сензорът SensoAdapt™ разпознава цвета на кожата непрекъснато, до 80 пъти на секунда, и наглася интензитета на светлината на точното ниво за всеки импулс. Лампата на уреда може да произведе 300 000 импулса, в зависимост от зоните на тялото, които третира потребителят, приблизително равняващи се на 15 години процедури на цяло тяло или 35 години за по-малки зони, като долната част на краката, подмишниците и горна устна.

На практика безболезнената система за епилация може да бъде използвана както за лице, така и за цялото тяло, и предоставя на жените цялостно решение за всички техни нужди, свързани с премахване на нежеланото обезкосмяване.

 

 

Ивелина Кирилова

Ивелина е на 25 години от София. Мечтател, PR и основател на блог за мода и лайфстайл. Момиче, което е влюбено в живота и силно обича да пътува, вдъхновявайки се от нови места. Пристрастена към предизвикателствата, книгите,модата и Instagram. А писането се оказва най-голямата и страст.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара