Плюсовете от пиенето на плодови сокове

1.  Сок от диня

Сокът от диня съдържа 90% вода, което го прави най – хидратиращия от всички освен това е богат на антиоксиданти, които понижават шансовете за сърдечно – съдови заболявания, рак и високо кръвно налягане. Сокът е перфектен за тренировка – цитрулинът, който съдържа редуцира мускулното напрежение и продотвратява възпаления.

 

2. Сок от нар

Това е антиоксидантна бомба. Сокът от нар е пълен с витамин Е и С, които възпрепятстват появата на бръчки и предпазват от вредите от слънцето. Нарът също намалява възпаленията и спомага намаляването на растежа на ароматаза, един от основните ензими отговорен за образуване на рак на гърдата.

 

3.  Сок от боровинки

Сокът от боровинка предпазва от болестта на Алцхаймер и други психични разтройства. Освен това подобрява паметта. Консумацията на боровинков сок може да предотврати появата на диабет и да понижи високото кръвно налягане.

 

4.  Сок от грейпфрут

Перфектен за летния сезон, сокът от грейпфрут предотвратява задържането на течности, забързва метаболизма и укрепва имунната система.

 

5.  Сок от портокал

Сокът от портокал е богат на витамин С, който подсилва имунната система. Също така понижава кръвното налягане и предпазва от сърдечно – съдови заболявания.

 

 

 

 

 

Автор; Ивияна Зашева

Снимки: Интернет

 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара