Новата „Алиса в страната на чудесата“ – Pirelli 2018

Италианската компания Pirelli най-накрая разкри фотосите, предназначени за ежегодния календар през 2018-та година. Вдъхновението: една добре позната история, пречупена през модерния обектив на Тим Уолкър и модния нюх на новия главен редактор на британския „Вог“ – Едуард Енинфул. Темата – „Алиса в страната на чудесата“ от невероятния Луис Карол, представена като манифест на цветнокожите жени и мъже на 45-тото поредно издание на календарът Pirelli.

„Алиса е разказвана толкова много пъти. Това, което целях, е да се върна обратно към корените и същината на самата история и да пресъздам въображението на Луис Карол, така че всеки да може да си разкаже историята от началото до самия и край. Исках да намеря един едновременно оригинален и различен подход. Като фотограф не мога да си позволя да направя нещо, което вече е било показвано преди. Моя отговорност е да съм в крак с това, което се случва в момента и да се опитвам да го пресъздам. “ – споделя Тим Уолкър.

И успява – за да придаде един изцяло нов ракурс на творбата, Уолкър заснема с обектива си изцяло цветнокожи модели – нещо, което досега никога не е правено в календар на Pirelli. Всички визии на моделите са старателно подбрани от главния редактор на британския „Вог“ - Едуард Енинфул, като за всеки един герои от историята е изработен индивидуален костюм. Част от „героите“ на календара са Наоми Кембъл, която взема участие в продукцията вече от четири десетилетия и този път се превъплътява в ролята на дворцовия палач, австралийският модел Адут Акеч, Дуки Дот от Судан в ролята на Алиса, Слик Ууудс като Лудия шапкар, американският рапър Диди, Джаха Дукурех от Гамбия, позната като активист за правата на жената и известен феминист, британският модел Кинг Оуису, американският певец Лил Ячи, актьорът Джимон Хоунсу и много други. Някои от моделите са представени по двойки – например Джимон Хоунсу и Ру Поул са илюстрирани в ролята на Царицата и Краля на сърцата – „Като краля на сърцата е съвсем логично да оставиш царицата да командва парада. Силно и ясно“ – споделя с усмивка Хоунсу.

За 45-тото поредно издание на календара Pirelli фотосесията бе заснета в Лондон през май тази година, включвайки осемнадесет модела в осемнадесет различни роли от „Алиса в страната на чудесата“ във 28 невероятни фотографии – едно истинско празненство на красотата и нейното пъстро разнообразие.

 

Автор: Денислава Златанова

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара