Наръчник по минимализъм

Responsive image

Въвеждането на тенденцията минимализъм в гардероба може да бъде обяснена по следния начин - Less is More или как понякога по-малко означава повече.

За да изградим минималистичен гардероб обаче, първо трябва да преминем през 4 основни стъпки, разделяйки дрехите в гардероба си на 4 групи. 

Първата група е "Любими" - това са дрехите, с които дори да искаме, не бихме могли да се разделим. Дрехите, които обичаме поради някаква причина, като тази причина могат да бъдат спомени, моменти, материя, цвят или друго. В тази група отделете дрехите, които смятате да носите и смятате за многофункционални - могат да се носят в офиса, на някакво събиране и дори на разходка в парка. 

Втората група ще наречем "Сезонна" и в нея попадат дрехи, чието обличане зависи от конкретен сезон. Такива са късите панталонки, някои топове, рокли, а също и някои обувки. 

Следващата група е "Отрицателната" група или онези дрехи, за които сте сигурни, че повече няма да облечете. Можете да се "отървете" от тях като ги дарите или направите разпродажба, ако са в добро състояние, защото както знаете - ненужното за едни може да се окаже съкровище за други. 

И последната група ще наречем група "Може би". Това, както се досещате са онези дрехи, които не са попаднали в нито една от горепосочените категории, следователно не сте сигурни какво да правите с тях. 

След като разделите дрехите на 4 групи следва забавната част, в която ще сложите "Любими" в гардероба си, така че да ги виждате и ще се опитате да ги комбинирате по някакъв признак с дрехите от група "Отрицателни". Можете да ги комбинирате по цвят, материя, модел. Сезонните дрехи приберете в кашони или на място, където бихте ги сложили, когато не ги носите, но не в гардероба си. След като направите сетове от  "Любими" и "Отрицателни" може да прегледате отново дрехите от група "Може би" - ще се изненадате колко дрехи, за които не сте били сигурни, сега ще ви се сторят подходяща комбинация с тези, които вече сте сложили в гардероба си. 

Въвеждайки минимализма в гардероба си не само ще сте в крак с тенденциите, но и ще се почувствате много по-добре, носейки комбинации от любими дрехи. Идеята на минимализма е накрая гардеробът ви да е подреден така, че да ви бъде по-лесно да подбирате сетове за всеки ден, с които да се чувствате освободени от излишното. 

 

Петя Банкова

Петя Банкова е на 20 години. Учи Книгоиздаване в Софийския университет. Интересува се от изкуството във всичките му форми и много обича да пътува.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара