Най-важното от Victoria's Secret Fashion Show в Шанхай

От 1995-та насам всяка година ставаме свидетели на един от най-зрелищните модни спектакли - Victoria's Secret. 22-рото издание на най-известното модно шоу в света тази година се проведе на пръв път в Азия – и по конкретно – в град Шанхай, Китай – като събра над 3000 гости в една от най-големите арени в града. 55 модели от 20 страни дефилираха по подиума на "Мерцедес-Бенц Арена", представяйки 88 визии, разделени в 6 тематични кръга, а за доброто настроение на гостите се погрижиха успешно музикантите Хари Стайлс, Мигуел, Лесли Одом, Джейн Цанг и Ли Юнди.

За съжаление обаче организацията на шоуто претърпя доста промени преди да бъде представена в крайния си вариант. Китайските власти отказаха достъп до страната на моделите Джиджи Хадид, Юлия Белякова, Даша Хлистун, Кейт Григориева и Ирина Шарипова, като най-вероятно са им били отказани визи поради политически причини. Същото важи и за Кейти Пери и Тейлър Суифт, които по първоначален план трябваха да участват като гост изпълнители в програмата на шоуто.

В същото време представителите на медиите също срещнаха затруднения при отразяването на ревюто. Достъп до Китай беше отказан и на едни от най-големите модни блогъри, а всички журналисти бяха подложени на сериозни проверки от страна на местните власти. Друг проблем възникна при организаторите на Victoria's Secret в страната, които не са могли да публикуват пресрелийзите си, без да бъдат проверени предварително.

Въпреки известното медийно затъмнение обаче шоуто бе дори по впечатляващо, отколкото бихме могли да си представим. Ревюто беше открито от Кандис Суейнпоъл, която се завърна на подиума на Victoria's Secret след едногодишно отсъствие. Миналата година южноафриканката не успя да присъства на 21-вото издание в Париж, заради раждането на първото си дете. Сред другите познати лица в модната индустрия тази година участие в приказното дефиле бяха Адриана Лима, Лили Oлдpидж, Стела Максуел, Бела Хадид, Карли Клос, Тейлър Хил и Алесандра Амброзио, за която шоуто в Шанхай е и краят на кариерата и като ангел на Victoria's Secret.

Бразилката Лаис Рибейро тази година имаше честта да носи „Фантастичния сутиен“, изработен от злато и скъпоценни камъни, оценен за невероятните 2 милиона щатски долара. “Champagne Nights Fantasy bra” е изработен от една от най-богатите бижутерски компании в света - "Муауад" и е обсипан с над 5000 скъпоценни камъни, с тегло близо 600 карата.  

За пръв път тази година Victoria's Secret представи по време на дефилето в Шанхай резултата от съвместната си работа с модния гигант „BalmainКолаборацията между двете марки е прецедент за Victoria's Secret, които за пръв път работят съвместно с друг дизайнер за създаването част от визиите. Луксозното бельо вече в пуснато в продажба заедно с останалите модели от тазгодишната колекция и може да бъде намерено на официалния сайт на компанията.

 

 

Автор: Денислава Златанова

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара