Как да носим червеното червило

Червеното червило е класика в грима, което често свързваме с блясъка на Холивуд. Наложило се, като тенденция преди десетилетия, днес то отново успява да затвърди своите позиции в модата. Червеният цвят е символ на смелост, страст, желание и любов. Той приковава вниманието и никога не остава незабелязан. Червеното червило прави неотразима всяка една дама, която го носи върху устните си. Показва нейната смелост, решителност и женствена природа. Класическо или ексцентрично, то подчертава всеки тоалет и повдига самочувствието на всяка жена, показвайки нейната увереност и стил.

 

Изборът на такъв цвят червило обаче винаги е труден, защото нармирането на подходящия нюанс е доста сложно. Съществуват над 200 нюанса на червеното и те разбира се не могат да бъдат подходящи за всеки.

Много жени избягват червеното червило, защото се опасяват, да не изглежда прекалено натрапчиво, да се размаже или остане по зъбите. Затова е нужно да сме запознати с няколко правила при избирането на този тип червило и стъпките за неговото нанасяне.

Подходящият нюанс трябва да бъде съобразен с формата на устните, тена на кожата и не на последно място с цвета на косата. Разбира се важен е, както поводът, така и времето по което го носим.

 

Съветите на гримьорите са, да заложим на по-светло червено червило за ежедневието, защото то стои по деликатно и не толкова провокативно. Нюанси, като малина, ягода и череша са именно подходящите цветове за деня. Вечерите можем спокойно, да заложим на тъмно и наситено червило, като бордо, винено или вишнево червено. Тъмно червеното червило стои добре на по-дебели и плътни устни, защото при по-тънките то допълнително ги изтънява оптически.

Дамите със светъл цвят на кожата смело могат да експериментират с наситено и ярко червено червило, защото то придава дълбочина и плътност на устните. Тук може да се използва по-тъмен молив, за да се подчертае по-добре цвета му.

При жените с по-тъмна кожа добре стоят лилавите, оранжевите и виненочервеите тонове. Тук използването на гланц за устни, стои добре в съчетание с червило, с по-изразен оранжев акцент. Ако цветът на кожата е по средата между светлата и тъмна гама, то тогава нюансите на червеното червило могат да варират. Жените с такава кожа могат да си позволят както по-тъмни и наситени тонове, така и по-розови и пастелни нюанси на червеното.

 

 

По отношение на косите вариантите също са няколко.

На светлите, руси коси отиват ярко червените нюанси, също дълбокото червено и бордото. Брюнетките могат да използват класическите червени тонове, като също така добре стоят кораловите и розови нюанси. Червенокосите дами ще изглеждат добре, както с нюансите за светли коси, така и с нюансите за по- тъмни. Всичко зависи от стила, темперамента и индивидуалността на жените с червени коси.

 

Когато използваме червеното червило трябва да знаем, че моливът за устни е много важен. Именно неговото използване пречи на червилото да се разтече или размаже. Той трябва да бъде в подходящия тон с червилото.

 

 

Преди да се нанесе червеното червило е добре да се спазват някои правила.

Добре е устните да бъдат намазани с хидратиращ балсам, за да могат да бъдат подхранени и по-меки. Така червилото няма да ги увреди и те няма да изглеждат сухи и напукани. Когато използваме червения цвят елементът на подхранване е много важен. Гримьорите съветват първо да се очертаят контурите на устните внимателно с молив в подходящ цвят. След това внимателно се запълват очертанията. За по-добро и прецизно нанасяне се използва четка, след което излишният слой червило се попива с мека салфетка.

Червеното червило е достатъчно драматично и ярко, затова силният грим на му отива. Може да се използва спирала, леки бежови сенки или малко пудра. Това ще е напълно достатъчно, за един перфектен, неотразим и стилен външен вид, без той да изглежда претруфен.

 

 

Автор: Анна Декова

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара