Франческо Руссо – С любов към женствеността

Роден през 1974 година в региона Пулия, южна Италия, Франческо Руссо е дизайнер, известен с любовта си към женствените обувки на висок ток. Тя се заражда още в ранните му детски години. „Наблюдавах как майка ми и сестра ми се преобличат и в момента, в който обуеха обувки с висок ток, се превръщаха в прелестни създания“ , споделя дизайнера за зараждането на страстта си, която се превръща в кариера.

Франческо Руссо придобива своите умения в Милано, работейки над линията обувки и аксесоари на Costume National в периода 1996-1998 година. След това работи като дизайнер на обувки за италианската марка Miu Miu до 2000 година.

Дизайнера попада под светлините на прожекторите, когато през 2000 година се мести в Париж, за да твори за модния гигант YSL, където си партнира с Том Форд и Стефано Пилати. Той допринася и за достигането на световна известност на марката.

Следвайки идеята, че обувките могат да бъдат както произведения на изкуството, така и мощно оръжие за съблазняване, Руссо създава няколко емблематични модела, които веднага се превръщат в задължителни за гардероба на всяка модна икона.

Със своя уникален и провокативен вкус, Руссо миксира линии и матери, лукс и сексапил по такъв начин, че обувките му да притежават особена сила върху съзнанието. Те са толкова въздействащи, че през 2008 година го издигат до длъжността креативен директор на марката Sergio Rossi, която под негово ръководство се превръща в световен феномен.

Но това не е достатъчно за Франческо, който през 2013 година предприема смелия ход да създаде своя собствена марка. Той избира да се фокусира върху няколко класически линии, върху които да развие своята креативност.

Разграничавайки се от идеята да създава цели колекции, той се фокусира върху създаването на  женсвени уникати, които са изцяло направени по поръчка и превръщат жената, която ги носи в неземно създание, дошло да покорява. 

 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара