Fabulous Rainy Day!

Ето, ме и мен рано сутрин, пия кафе и слушам френска музика. Денят е дъждовен - нищо ново за последните няколко седмици. Дъждът е най-големият кошмар за всячка любителка на модата. Безформени връхни дрехи, чорлава коса и вероятността за размазан грим могат да съсипят цялата ви представа за “стил”. За да избегнете превръщането на дъждовния ден в бедствие, просто потърсете в гардероба онези водоустойчиви дрехи, които да ласкаят фигурата ви и да са подходящи дори , ако боговете на времето решат посредата на деня да се пошегуват и рязко да стане с 10 градуса отгоре. Идеално! Има само една малка подробност - те не съществуват...

В такъв случай все още седя и се чудя какво да облека след като приключа с първата стъпка от деня-ритуалът познат на всяка от нас (евентуално без френската музика).
Нека не рискуваме с дрехи подходящи за сезона, тъй като Май месец обикновенно е от горещите,но не и сега. Грешка, която все по-често забелязвам по улиците на София - сандали, пантофки или зимните ботуши не са отговора на проблема с обувките през дъждовните дни. Ако не сте подготвени с така известните из модните столици гумени ботуши, то всяка една друга есенна обувка е подходяща (само много внимавайте с плочките “изненади” разпространени в нашият град).
“Layers” или ужасно звучащия на български превод “пластове” са ключа към обличането в такъв тип време. Искате да облечете любимата си рокля? Няма проблем. Сложете чоропогащник, облечете жилетка и яке, прибавете подходящи шал,чанта,обувки и разбира се не забравяйте така важният аксесояр, негово Величество Чадърът. Топ, конфортен пуловер,дънки и затворени обувки на висок ток също биха били подходящи. Колкото до косата, препоръчвам да е вързана на опашка, кок, или плитка.
Ето няколко примера, които биха ви вдъхновили.

 

N.B.!
Добавянето на цветове би допринесло за самочуствието и доброто настротроение.
Аксоарите. Нещо без, което не може! Не прекалявайте с тях, но не ги поставяйте в графа незначими. Дрехите правят цялостната визия,но аксесорите са по-значителни от колкото предполагате.Намирането на правилните отнема точно толкова време колкото и избирането на дрехите.Нито една от вас не бива да излиза без чанта от вкъщим нали?
Никога не слагайте дълги обеци и колие, камоли да добавите и пръстени! Не забравяйте, не живеем само тази седмица и не е нужно да покажем всичките си притежания днес.

Надявам се съм била полезна. Нека покажем, че ние сме слънцето във всеки дъждовен ден!

 

 

Автор: Елена Чернева

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара