Естествена визия с Nude грим

Естественият вид на лицето се наложи категорично не само в ежедневието, но и на модния подиум и на червения килим. Много знаменитости, все по-често залагат на този грим при своите публични изяви. Модата при грима постоянно се променя, но ефектът на естествения вид на лицето винаги остава актуален. Много от световните козметични марки, през всеки сезон предлагат различни и все повече продукти за постигането на пастелния чист грим. Каквито и да са тенденциите, nude визията в грима подчертава по най-добрият начин естествената красота. С него се постига свежо излъчване, натурален и така наречения невидим ефект. Той е подходящ за всяко лице, тоалет и повод, като подчертава красивите черти и прикрива недостатъците. Въпреки, че изглежда лек и естествен, този грим не е толкова лесен за изпълнение. За да остане той незабелязан, трябва да се спазват някои основни правила и подходящи продукти.

Първото и едно от най-важните правила е обгрижването на кожата. Изборът на тониращ продукт с овлажняващ ефект е задължителен. Чрез неговото покритие се получава тънък слои, които изравнява цвета на лицето. Може да се използва и малко количество фон дьо тен с един тон по-тъмен от кожата, като се внимава да не няма резки цветови граници. Недостатъците по кожата могат да се прикрият с коректор, но той трябва да бъде дискретно положен в подходящия нюанс. Корекциите на лицето могат да бъдат направени с помощта на руж. Кремообразните ружове в естествени тонове са особено подходящи за nude грима. Нанесени под скулите и по средата на бузите, те меко оформят овала на лицето. Използването на бронзанти в голямо количество е недопустимо, защото целта е да се придаде блясък и лек тен на лицето, а не да се акцентира със силен цвят.

Друго важно правило при nude грима е да подчертаем очите, без да използваме ярки и наситени цветове. Те са основният акцент, макар да изглеждат сякаш нямат грим. Целта е сенките да бъдат незабелязани, но същевременно да подчертават, както погледа, така и извивката на клепача, придавайки блясък на очите. Това може да се постигне с натурални бежови, кремаво-розови или светлокафяви сенки с матова или сатенена текстура. Нанасят се внимателно от вътрешния към външния ъгъл на горния клепач, като също може и по долния клепач до миглите. Препоръчително е използването на спирала, тъй като тя акцентира миглите и ги прави по-дълги и изразителни. За подчертаване на очите също може да се използва и молив в кафяв цвят, който създава незабележим контур, загатващ грима без да бъде натрапчив. Допустимо е използването на така наречения опушен грим, като той трябва да бъде в кафявата гама, а не в сиво-черната, за да бъде по-близък до тена на лицето. Използването на очна линия трябва да бъде дискретно и фино, но тя в никакъв случай не трябва да бъде плътна.

За по-добра изразителност на очите важен акцент са веждите. Те могат да се оформят с помощта на сенки, молив, цветна спирала или прозрачен гел, като не трябва да бъдат прекалено тъмни. Задължително е да са оформени по-плътни, а не изтънени, което ще допринесе за естествения им вид.

Един от най-важните елементи за създаването на nude грима са устните. При този тип гримиране те остават незабележими. Препоръчително е използването на деликатен блясък, за да се постигне ефект на полупрозрачно покритие с лек оттенък, който да придаде обем и плътност на устните. Подходящи нюанси са карамелено-розовите или естествено бежовите, които се сливат по-добре с естествения цвят на кожата. Преди нанасянето на червилото или гланца, устните трябва да бъдат добре почистени с ексфолиант и подхранени с балсам. Най-добрият избор за идеална nude визия са матовите червила. Те придават максимално естествен и завършен вид.

Когато използваме естествен грим трябва да се съобразим и с цвета на кожата. Жените със светла кожа ще изглеждат добре с блестящи, светлокафяви или прасковени сенки и червило в нежно розово. За дамите с  тъмна кожа са подходящи по-тъмните кафяви златисти сенки, с помощта на които очите ще изпъкнат и кафяво червило, което също може да съдържа леки златисти отблясъци. Жените със средна кожа могат да заложат на тънък слой златисти сенки и бледорозово червило.

 

 

Автор: Анна Декова

 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара