Един за всички, всички за един!... Statement бижута

Какъв по-добър начин да завършим тоалета си и да му вдъхнем живот и неповторимост, ако не с бижута? И то не какви, а statement – смели, поразителни, грабващи окото бижута.

Statement бижутата дължат името си на своята задача като част от облеклото – те трябва да изразяват кои сме ние, дали сме дръзки и способни да поемаме рискове, т.е. – да носим бижу, което да се откроява от всички останали, да показва част от нашата същност и да заявява черти на характера, без да има нужда ние директно да ги споменаваме.

Специфичното при Statement бижутата е размерът – те обикновено са масивни и ни е нужен само един такъв аксесоар, за да изпъкне аутфита като цяло. Вълшебният трик при този вид бижута е да се запази баланса между облеклото и големия накит. Може да са два, стига да са свързани помежду си и добре балансиращи се един друг. Но основното правило при Statement тренда е: „По-малко е повече”, което ще рече, че само едно добре подбрано бижу казва достатъчно.

Но, ако сте върл фен на „джундурийките”, ето как лесно да съчетаете повече от едно Statement бижу: заложете на комбинациите между обеци и гривна или колие с пръстен, (колие и гривна или обеци и пръстен също са печеливши съчетания), но се постарайте те да си подхождат – да са от един и същ метал или с подобни мотиви. Например може да комбинирате злато и мед, които не са съвсем еднакви по цвят, но много си приличат.

Както един с друг, Statement бижутата трябва да са съчетани и с дрехите. Когато носите големи накити, заложете на „спокойни дрехи” – избягвайте „шумни” мотиви и десени, а вместо тях изберете нещо монохромно, в пастелни или неутрални цветове. Това ще накара бижуто да изпъкне и да бъде център на аутфита.
И Statement бижутата си имат класификация – масивни колиета, дълги колиета, коктейлни пръстени, обеци тип полилей, големи гривни (често под формата на маншети).

Масивните колиета обикновено са къси, широки и разноцветни. Те могат да се носят както върху блузи тип поло, така и върху блузи (и рокли, и тениски.. да не се ограничаваме) с голямо деколте.

Дългите колиета най-много си подхождат с топ или рокля с V-образно деколте и е добре да избягвате колана, когато носите дълъг накит.

Коктейлните пръстени лесно могат да се добавят към каквото и да е облекло – те обикновено са направени от масивни и пъстри скъпоценни камъни.

 


Обеците тип полилей имат нещо общо с пръстените – изработени са от едри камъни, поради което привличат вниманието към лицето, така че внимавайте при съчетаването на грима с подобни големи украшения – оставете накитите да „крещят” вместо грима. В допълнение, не забравяйте косата – добре е тя да е прибрана, за да изпъкват обеците.

 

Масивните гривни идват с голямо разнообразие от цветове и форми. Добре е при избора на такъв аксесоар да го оставите в „контрол над китките” – т.е. носете къс или ¾ ръкав.

Като заключение ще кажем, че Statement бижутата ни позволяват да определим личния си стил и да изпъкнем като индивидуалности, което ги прави любим избор на не малко момичета. Освен това подобни накити можем да си позволим както в ежедневието, така и за по-специални случаи.

 

 

Автор: Милица Стоянова

 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара