Да скочим в зимата със стил

В разгара на есенно-зимния сезон, магазините са затрупани с най-различни колекции и всичко е толкова разнообразно, че ни е трудно да изберем кои неща задължително трябва да включим в гардероба си и кои можем да пропуснем. За да улесним всички в избора, ще ви представим 10 тенденции, подбрани от най-добрите световни подиуми.

1. Да заложим на оранжевото

Оранжевото е новото черно. Този сезон е редно да оставим настрана винаги актуалните черно и сиво, и да обърнем поглед към по-нестандартните цветове като оранжево, охра и керемидените нюанси.  

2. Полото отново е модерно

И под „модерно“ разбирайте „задължително“. Можете да го комбинирате със сако, кожено яке, а дори и с риза. И не се притеснявайте ако слоевете дрехи станат твърде много – това също е актуална модна тенденция.

3. Цветни и много украсени бомбъри

Този тип яке никога не излиза от мода, но този сезон то е повече от необходимо. Цветни, с принтове и щампи, вълнени, кожени или от кадифе, всички ще са актуални и ще привличат погледите.

4. Брезентови палта

Както е известно, модата на есенно-зимния сезон набляга на връхните дрехи, но със сигурност няма да има нещо по-актуално от брезентовите палта. Бежовите нюанси ще са на почит, но няма да сбъркате ако заложите и на нещо по-цветно.

5. Шалчета

И нямаме предвид големите вълнени шалове, а по-скоро тънките шалчета от памук и коприна. Можете да експериментирате със всякакви цветове и десени, а също така можете да ги комбинирате смело с всички якета, ризи и палта.

6. Платът е от значение

Този сезон платът, които взимат превес над останалите, е висококачествената коприна в целият й блясък. Ако заложите на копринена риза, със сигурност сте направили правилния избор. Освен коприната обаче, кожените платове и сатенът също могат да бъдат збелязани на модните подиуми в Милано и Париж.

7. Подметките стават дебели

Без значение дали носите кларове или ботуши, подметите са дебели, гумирани и създават усещането за много солидна обувка.  Могат да бъдат съчетани с всичко, без значение дали ще изглеждате официално, или ще се вписвате в градската среда. Освен това, катарамите също ще бъдат по-големи, а за експериментаторите ще има ресни.

8. Високите яки

Друга актуална тенденция от модните подиуми е широката яка около врата, която отново можете да съчетаете с всяка връхна дреха, но ако искате да постигнете максимален ефект комбинирайте с широко палто и дънки.

9. Кажете „чао“ на тесните панталони

Този сезон панталоните определено стават по-удобни и по-широки. Световните модни гиганти ни показаха, че лъскавите платове трябва да присъстват и в панталоните, а Hermes дори заложиха на ластичните колани.

10. Пижама за разходка?

Една тенденция, която оставя доста размисли, но която набира популярност, са сетовете тип „пижама“, които съвсем логично подължават тренда на коприната. Valentino и Dolce&Gabbana решиха да покажат как могат да бъдат съчетани с други дрехи и аксесоари, за да изглеждат не толкова странно. Оставяме на вас да прецените. 

 

 

 

 

Автор: Нели Желева 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара