YES MASTER SPRING/SUMMER 2017

Британската марка за дамско бельо и плажна мода Yes Master, се завръща, за да завладее сезон пролет-лято 2017. Култувият лондонски бранд, който през последното десетилетие изкушава със своите модели бельо и бански костюми, ни представя последната си колекция, вдъхновена от гардероба на Луиза Касати – най-известната ексцентричка на 20-те години на миналия век.

Памучни бродерии красят прозрачни тюлени пижами. Обшит с флорална дантела шифон в цвят кафе с мляко е украсен с религиозни мотиви. В колекцията умело са комбинирани прозрачни, с по-тежки материи. Гарванови пера красят бельо с изкусителни форми от коприна и сатен. На дантелата се отдава особена почит, като на една от най-пищните материи, а декорирана със злато и мед ни връща назад, към епохата на Великият Гетсби.

Но марката не спира до тук. Колекцията плажни облекла е не по-малко изкушаваща от бельото. Вуду жрици и ритуали са вдъхновението на дизайнерите. Буквата V е основният структурен елемент използван в колекцията.

Рибарски мрежи контрастират с V образните модели цял бански и V образните половини. Легендата за Кордоба и мита за фламингото вдъхновяват използването на кокосови рогозки в розово и плетени на една кука цели фламингови бански. Въпреки, че плажната колекция е доста по-провокативна от бельото, и тук се усеща почерка на дизайнерите, духа и концепцията на марката, който превръща колекцията е една от най-добрите до момента. 

 

Photography : HLVK by Goran V. Popovski
Styling : Grozdan Mihaylov
Print : Yasen Zgurovski
Makeup & Hair : Alexandra Dimitrova
Model : Kala Dimitrova

 

Статията подготви: Христина Лозанска

 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара