Versace представи мъжката си колекция Есен 2018 в Милано

И Версаче "мина" по подиума на мъжката седмица на модата в Милано като представи колекцията си Есен 2018. Тазгодишната колекция се различава доста от миналогодишната, в която преобладаваха тъмните цветове и семпли силуети. Сега моделите на Версаче се открояват с множество цветови мотиви и разнообразие на платовете, а връхните дрехи са до и под коляното.

Мъжката колекция носи нюх на „старото време“, прехвърлено в новото. Това внушение се изразява главно чрез шарките, които сякаш са вдъхновени от кралската мода през Ренесанса. Цветовите гами са основно в червено, оранжево и кралско синьо. Силуетите се отличават с ризи и блузи, подплатени с пъстри вълнени платове, а панталоните са ръчно изработени и оцветени с  маслени бои.

Шотландското каре също присъства в тазгодишната колекция в различни цветове- червено, жълто, синьо, зелено, както и комбинации от тези багри. Има някои модели, при които изчистеното рае придава на облеклото строг и семпъл характер, а силуетът изглежда винаги завършен, благодарение на правите форми на саката и панталоните.

Какво е колекция на Версаче без животинските мотиви? Чрез тях брандът успява да придаде чувство за стил в доскоро критикуваните тигрови и зеброви комбинации, както и да вдъхне изисканост, въпреки „силните“ елементи във визиите. 

Версаче за пореден път се представи величието си на подиума като показа една различна страна на мъжката мода и постави силен акцент върху внушението за мъжественост в моделите. Това бе постигнато чрез по-груби обувки и преобладаване на строгия силует чрез прави кройки.

Тази есенна колекция наподобява човешката душа- с нейните множество пластове и резки граници между нежност и сила. Всеки модел сякаш разкрива нечия душа. А не е ли точно това силата на модата - да разказва истории и да превъплъщава в себе си човешкото съзнание?

 

Стела Костадинова

Стела Костадинова е на 19 години и следва журналистика в Софийския университет. Обича динамиката, но още повече общуването с различни хора, защото комуникацията вкарва цвят в сивото ежедневие.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара