Sofia Fashion Week Ден 1

Вече е пролет и щом слънчевите лъчи започнат да топлят земята идва време за мода. Именно за това, първите дни на пролетта са запазени за най-мащабното модно събитие в България, Sofia Fashion Week. Пролетното издание на събитието за 2017-та година, което по традиция се провежда в зала EFE на хотел Маринела, София, започна с модни марки и брандове от България.

 

Както във всяко предишно издание, организаторите остават верни на традициите и започват вечерта на Sofia Fashion Week с изпълнение на любим на публиката изпълнител. Старта на седмицата даде 100 кила в компания на гайдарите от 300 литра, който изпълниха своята съвместната си песен 100 гайди.

Модната част на  вечерта бе открита със специално ревю на Жени Живкова, която представи своята нова колекция, вдъхновена от цветовете на пролетта. Бяло и екрю си партнираха с цветни мотиви и волани върху леки и пролетни материи. Тази нежна феерия бе последвана от колекцията на Desizo Monni, предлагаща елегантни тоалети за стилния мъж, вдъхновени от топлината на пустинята. Известната българска марка за официални облекла Banderol също представи своята нова колекция от бляскави дамски и мъжки облекла, подходящи за всеки официален повод.

Модния бранд, Virtuosa, създаващ изискани бижута, представи своите творения, допълващи всеки тоалет за една изискана дама. И в този ред на мисли Desire Mark представи своята колекция #Ladyboss, която, както името подсказва, е предназначена за работещата, безкомпромисна бизнес дама, която знае как да получи онова, което иска. По традиция, на подиума на Sofia Fashion Week се появи и колекцията на Wolf Valley. Със сладкото име „Пудра захар” тя се състои от удобни и забавни дрехи, напомнящи за сладката подправка.

Новите попълнения в семейството на Sofia Fashion Week са колекциите на Amarine, предлагащ луксозни модни тоалети, Bless, by Zlatka Raikova, представящ сексапилни дамски тоалети, Purple 17 by Vicky Jumparova, представяща дамски и кучешки дрехи  и дебютната колекция мъжка мода на Bogomil.

Финала на вечерта беше запазен за специално подбрани модели на студентите от специалност мода на НХА, Варненския свободен университет Черноризец Храбър, НБУ и ЮЗУ Неофит Рилски.

Гостите на ревюто имаха възможността да се насладят на тоалетите от последната концептуална колекция на Мариела Гемишева, представени със специалното участие на Мария Силвестър.

Последваха творенията на студентите от най-добрите университети, предлагащи специалност Мода, в които видяхме интересни хрумвания и закачливи елементи.

Бляскавата първа вечер завърши с афтърпарти в лоби бара на хотел Маринела.

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Снимки: Алекс Манчев

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара