Inside Chanel

Inside Chanel продължава да проследява историята зад една от най-обичаните и световно известни марки, ръководена от една още по-изумителна жена – Габриел Коко Шанел. Седемнадесетият епизод на Inside Chanel e посветен на парадоксите, свързани с Мадмоазел.

.

Парадокс е как едно провинциално момиче се превръща в една от най-известните жени в света, символ на Парижки шик.

Парадоксално е как тя успява да открадне материи и елементи от мъжкия гардероб и да накара жените да изглеждат още по-женствени.

Парадоксално е как Шанел успява да направи простотата в обличането символ на истинския лукс.

Парадоксът е, че тя умело успява да съчетае истинското с имитацията и да комбинира обикновени камъни с диаманти и перли.

Парадоксално е нежеланието да избира между черно и бяло и, вместо това, да обича еднакво и двата цвята, комбинирайки ги, за да разкрият още повече красотата си.

.

Парадоксално е как успява да комбинира в едно красиво и практично, стил и комфорт и да избира винаги И вместо ИЛИ.

Парадоксално е как успява да съчетае на пръв поглед несъчетаеми материи и да ги превърне в нещо класно и стилно.

Парадоксално е как стотици парфюмни частици са събрани в едно шишенце, без да успее да се идентифицира нито една от тях, създавайки парфюм изцяло от натурални аромати.

Парадоксалното е, че точно този парфюм е най-продаваният и обичан в света. Аромат, който всички добре познаваме и едновременно с това не знаем нищо за него.

И не на последно място, парадоксът се крие в отстояване правото на жената да бъде всичко, което си поиска: нежна и силна, уязвима и непоколебима, муза и артист, независима и също толкова парадоксална, колкото е Шанел.

 .

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Прес информация: Chanel Corp @ Paris

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара