Fendi Fall 2018 Menswear

На мъжката седмица на модата в Милано Fendi показа една различна и едновременно доста традиционна колекция. Италианската модна къща обедини своите усилия с Instagram артиста Hey_Reilly, британски графичен дизайнер, известен с това, че умело играе и променя известни лога на различни марки.

Колекцията е нещо доста обичайно за модния подиум в последно време, защото съчетава Street style с класическа визия и носи със себе си духът на 90-те. Вдъхновена от пътешествията, в колекцията ще видите костюми, парки, поларени суитшърти, кашмирени пуловери, официални панталони и много нетрадиционни аксесоари.

Най-многобройни и интересни са връхните дрехи. За уникалността на моделите се е погрижил Hey_Reilly, който е изработил различни лога и  щампи, които виждаме върху ботушите и чантите в колекцията. Якетата се разпростират от кожени шлифери до бомбъри, а качулките на някои са деформирани в шапки с козирка, която покрива очите на моделите.

Да се върнем на аксесоарите - интересни и нехарактерни за марката, а най-фрапантният между тях е шапка с чадърче. Не отсъстват и шапки тип „идиотка“, които с все по-голяма скорост навлизат и във висшата мода. Fendi са подготвили  изобилие от чанти, можем да видим от сакове до и чантички тип fanny pack в ралзични вариации. 

Думите, с които  Hey_Reilly си е поиграл върху дрехите са “fabulous"(невероятен), “family”(семейство), “faithful”(верен, предан). Fendi Fall 2018  Menswear е идеален пример за майсторско съчетание на класическата мода с уличната, видяна през погледа на  художникa.

Мартина Деведжиева

Мартина е на 19 години от София. Студент по Книгоиздаване в СУ. Тя черпи своето вдъхновение от динамичния град, в който живее. Нейните най-големи страсти са книгите, танците и писането.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара