DIOR Haute Couture Spring-Summer 2018

Думата "жена" е синоним на сила. В миналото жените не са имали никакви права, било то в политиката, в светския или в семейния живот. Макар сега да живеем в модерен свят, в който и жените и мъжете са равноправни, то жената отново претърпява трудности. Да си кариеристка, майка, добра съпруга и домакиня никак не е лесно, да не говорим, че трябва да се отделя време и за външния вид.

Dior избра сюрреализма като главна тема за представянето на колекцията пролет-лято 2018 в Музея на Роден в Париж.

Пролетната колекция на Christian Dior е посветена на жените. Основните цветове са черният и белият – символ на женското ежедневие. Някои рокли и аксесоари от колекцията са златни и сребърни – метафора на женските мечти. Колекцията е изобразява официалния стил на жената - сака, поли и рокли, символи на смелост и стил. Най-използваният плат за тазгодишната модна линия е тюлът.


Нещо старо?  
Дойде време, в което роклята, съчетана със сако отново е тренди. Различното през 2018 година е, че роклята не е нужно да е къса и по тялото, за да се прибави и сако към нея. Облечете най-нестандартната си рокля, прибавете едноцветно сако и сте готови за модния подиум.
Роклите с едно рамо – запазената на марка на всички абитуриентки и шаферки и ако имате такава, макар и по-стара, не се притеснявайте – изкарайте я от гардероба, прибавете тюл или я скъсете. Ето, вече имате чисто нова и актуална за сезона рокля!


Вечната класика.
 Втален панталон със сако, най-стилният сет в историята на модата. Панталонът може да е с висока талия, до глезена, с ръб, а сакото – късо или дълго, с голяма яка, с копчета и без.

Нещо ново? Ще наречем 2018 година най-смелата модна година до сега. Тюл? Не само принцесите обличат рокли от тюл, а колекцията на Dior разкрива тайната на тюла. Този вид плат може да се носи както в долната част на рокля/пола, така и в горната част – топ, риза и т.н. Ако сте по-дръзки, може да пробвате дори дреха, създадена изцяло от този тънък и нежен материал.

Ани Кирова

Ани Кирова е на 20 години. Следва Книгоиздаване в СУ "Св. Климент Охридски". Вълнува се от интересния начин на живот - мода, пътувания, както и премиери на книги.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара