Chanel Inside Част 20 – Пътят към свободата

През 2017г. марката Шанел отдава почит към своята основателка - Габриел Шанел. Карл Лагерфелд и посвети най-новата си чанта и я нарече  Gabrielle bag, а есента се очаква да пусне парфюм, наречен GABRIELLE CHANEL.

.

Габриел, името, което отстъпва на прякора "Коко", е в основата на личността на основателя на CHANEL. Всъщност името, заимствано от архангел, резонира с бунтове, свобода, страст и привлекателност - четири черти, които управляват живота на Габриел Шанел. Четири ценности, които днес, повече от всякога, продължават да вдъхновяват жените навсякъде и да служат като синопси за четири филма, представени на сайта "Inside CHANEL" през 2017 г. След издаването на първата глава, посветена на непокорната природа на Габриел, идва глава 20: Gabrielle, В търсене на свобода.

"Ако сте родени без крила, не правете нищо, за да ги спрете да растат."

.

Да завладее, да овладее, да обича: така Габриел Шанел определи свободата, личната й свобода. Отказвайки се от зависимостта си от някого, дизайнерката се бори за успеха си и спечелва свободата си. Габриел поставя работата над всичко друго: за нея това е предпоставката за успех и дълголетие.

.

При отхвърлянето на диктатите тя предоставя на жените свободата на движение и прави гъвкави, традиционно мъжки материали като тениска и туид, своя запазена марка. Тя се противи на традицията и пуска свой собствен парфюм, N ° 5, с флорален алдехиден състав, който дава началото на модерната  парфюмерия и ще установи кодовете на обонятелната абстракция. За да го представи, тя  избра бутилка с осмоъгълна запушалка.

.

Предпочитанието за приятелство над социалните стремежи кара Габриел Шанел да се превърне в единствена: тя обича без лъжи, със страст и честност; Работи за себе си и успява самостоятелно, просто създава себе си. Издигайки се над предопределен статут, отхвърляйки всякакви вериги и установени правила. Подобно на отворена книга, историята на Къщата и личността на нейния основател, Inside  CHANEL илюстрира и оживява едно наследство, което винаги се преоткрива отново.

 

 Статията подготви: Христина Лозанска

 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара