8 тренда от седмицата на модата в Париж

Париж, един от най-модните градове в света. Мястото, където всяка година едни от най-известните световни дизайнери представят своите творения, показвайки на любителите на модата какво ще бъде актуално през следващия моден сезон. Париж е мястото, на което да се вдъхновиш. А времето за това е седмицата на модата. И тази есен, както всяка година, всички любими брандове показаха своите колекции за сезона пролет-лято 2017 година.  И въпреки цялото вдъхновение, на преден план излязоха няколко изумителни тенденции, коиот ще владеят предстоящата пролет. Ето кои са те:

Розов свят

Маджента, фуксия и розовият нюанс на Скиапарели, ще бъдат топ цветовете на пролетта на 2017 година. Вдъхновение за това са Ермес, Елери и Валентино, който залагат на изцяло розови тоалети, превръщайки жената в съвременна Барби.

.

Модерния бохем

Земни и органични, приветстваме новите бохеми, представени от Стела МакКартни, Лоеве и Акне Студиос чрез оувързайз плетива и бижута в неутрални тонове.

.

Спортен живот

Както в Милано, така и в Париж забелязваме извеждането на спорта на почит. Клинове и спортни екипи ни представят Диор, Оф Уайт и Куреж,  подканвайки ни към по-активен начин на живот, залагайки на удобството и комфорта.

.

Пълна свобода

Изцяло прозрачните дрехи превземат подиума и предстоящата пролет. Това показват в ревютата си Александър МакКуийн, Ланвин и Балмайн. Те лесно могат да бъдат описани само с две думи: широки и прозрачни.

.

Ретро принтове

Ретрото отново е на мода. Или поне принтовете от него. За любителите на модата от 50-те до 80-те години на миналия век, пролетта на 2017 година е идеалното време да отдадат почит на любимите принтове от онези времена. Така е според Клое, Живанши и Миу Миу.

.

Точкова терапия

Модата на точките отново се завръща, като класическата комбинация черно и бяло си остава на челни позиции в колекциите на Луи Вютон, Ком Де Гарсонс и ОливиеТейскен

.

С едно рамо

Един от силуетите, които по най-добър начин подчертава красотата на женските рамене е този на рокля или блуза с един ръкав, който оставя другата ръка изцяло гола. Такива са тоалетите на Изабел Марант, Рохас и Ветементс.

.

Жълти мечти

Въпреки, че жълтото е по-сложен за носене цвят, това не пречи на модни величия като Барбара Буи, Рик Оуенс и Шанел да включат слънчевия цвят в колекциите си за предстоящия пролетен сезон и то в изцяло жълти тоалети.

.

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара