8 топ тренда от седмицата на модата в Милано

Всеизвестен факт е, че Италия е една от най-модните държави в света, а италианците, едни от най-стилните хора на света. Именно за това, седмицата на модата в Милано е събитие, което всеки моден любител чака с нетърпение, за да се запознае с тенденциите, които ще владеят предстоящия сезон. Всеизвестен факт е и, че никой не си позволява модна фриволност така, както италианците. И те го доказаха на седмицата на модата в Милано, на която дизайнерите показаха своите колекции пролет-лято за сезон 2017 година.  Ето 8 от най-интересните тенденции, които видяхме на миланските дефилета

Пижама парти

Оказва се, че дрехите, напомнящи любимите ни пижами, са една от най-големите тенденции за пролетта на 2017 година. Подобни видяхме в ревютата на Долче и Габанна, Фенди и много други.

.

Спортно

Милано е един от градовете, в който спортния стил бе изваден на преден план като топ тренд за предстоящия сезон. От Версаче до Макс Мара, дизайнерите издигат спортното облекло в култ.

.

Без тайни

Множество ефирни тоалети от прозрачни материи бяха представени на дефилетата в Милано. Оказва се, че през предстоящата пролет, прозрачното е любимо на модни гиганти като Фенди и Емилио Пучи.

.

Диско дива

Всяко ново е добре забравено старо. Напомнящи за диско ерата от 70-те  тоалети, обсипани с пайети отново се завръщат с пълна сила в колекциите на Долче и Габанна и Гучи.

.

На кръста

Чантичката на кръста се завръща все по голяма и по-стилна. Идеята за тоалет, в който ръцете ти са напълно свободни, откриваме в колекциите на Марни и Джил Сандър

.

Покажи ми логото си

Най-добрият начин да покажеш любовта си към любимия бранд е да носиш тениска с тяхното лого, поне според Гучи и Москино.

.

Военни якета

Милитари якета, декорирани с пагони, златни копчета и всякаквъв вид пасмантерия бяха едни от най-интересните елементи в ревютата на Гучи, Долче и Габанна и Роберто Кавали.

.

Заплетено

Плетивата са актуален тренд през цялата година. Именно за това ги откриваме толкова често и през седмицата на модата в Милано. Прекрасни плетени рокли откриваме в ревютата на Мисони и Версаче. 

.

 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара