5 неща, които се случват с тялото ни когато не пием достатъчно вода

1.     Предразположени сме към здравословни проблеми

Когато оставяме тялото си дехидратирано, увеличаваме риска от образуване на камъни в бъбреците, проблемна кожа и дори инфаркт.

 

2.     Забавяне на метаболизма

Недостатъчното пиене на вода може да доведе до забавен метаболизъм, което може да бъде една от главните причини, поради които повечето диети нямат ефект – отговорът е в хидратацията, колкото повече пием вода, толкова повече стимулираме нашия организъм да гори калории.

 

3.     Затруднява мисленето

Когато не пием достатъчно вода не само забавяме метаболитните процеси, но и работата на мозъка. Оставяйки организма си дехидратиран ни става по – трудно да изпълняваме и най – простите задачи. Доказано е че хората, които пият повече вода с се чувстват по – свежи през целия ден.

 

4.     Появяват се бръчки

Установено е че водата изглажда кожата, запълва линиите на бръчките и цялостно подобрява вида на кожата, с което изглеждаме не само по – здрави но и по – млади. А коя жена не иска това?

 

5.     По – голямо желание за храна

Когато пием недостатъчно вода можем да сбъркаме сигналите за жажда с тези за глад. Затова в повечето случаи когато усетите, че огладнявате изпийте чаша вода, така ще бъдете сигурни дали наистина имате нужда от допълнително хапване, което не само няма да задоволи нуждата ви от вода, но и ще добави калории към досега забавения метаболизъм.

 

 

 

Автор: Ивияна Зашева

Снимки: Интернет

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара