100 години Converse

Converse е популярна американска компания за обувки, известна в световен мащаб. Основана е през 1908г. в Малдън, Масачузетс, САЩ като Converse Rubber Shoe Company от Marquis Mills Converse. Marquis стартира компанията, когато е на 47 години и първоначално предоставя висококачествени каучукови обувки и обувки с гумирани подметки за всички. Когато Converse Rubber Shoe Company започва да произвежда спортни стоки през 1910 г., идеите на д-р James Naismith за развлекателна игра, наречена "Basket Ball", все още били на примитивен етап. Докато баскетболът е бил на прага да стане толкова голям, колкото футбола или тениса, все още липсвало конкретен избор на обувки за играчите му. След дълго размишление, кампанията взела решение, да започне производството на обувки за баскетбол. Малцина предполагали, че това ще се окаже един от най-важните моменти в историята на компанията.

Converse е популярна американска компания за обувки, известна в световен мащаб.

През 1917г., Converse реагира на нарастващото търсене и създава баскетболна – специфична обувка с "Non-Skid" –  висококачествена обувка, която носи името си заради изящната си диамантено оформена подметка. Три години по-късно обувката е заменена с "All Star" и името бързо става синоним на самия спорт. През следващия половин век върховното превъзходство на All Star е непостоянно. Converse е носен и обичан от аматьори и олимпийци.

През 1917г., Converse реагира на нарастващото търсене и създава баскетболна – специфична обувка с

През 1917г. световноизвестните баскетболни обувки Converse All-Star, били въведени за първи път на пазара и избора на посланик на марката се спира на Чък Тейлър. През 1932г. Converse добавя подписа на Чък към платката All-Star на класически изработените маратонки.

След като обувките на Чък Тайлър All Star навлизат масово в професионалния спорт, те постепенно започват да се разпространяват в колежите, гимназиите и в цялата страна. Едновременно с това рекордната производителност на марката Converse й спечелва знакът Е, знак, който означава отличие в Съединените щати. Постепенно Converse се налага ив Холивуд, извън обсега на спорта.

През 1917г. световноизвестните баскетболни обувки Converse All-Star, били въведени за първи път на пазара и избора на посланик на марката се спира на Чък Тейлър.

През 1925г. вече били направени редица подобрения. Те включвали подложки Armstrong и двойно подсилени езици. По-късно, като опция е добавена и възглавница на петата, а последната иновация била по-тясната носеща част за подкрепа на глезена. Converse патентова дизайн "Peg Top", който прави яката на обувката, така че да може да бъде здраво завързана "без опасност от нараняване или изкривяване на Ахилесовото сухожилие".

През 1925г. вече били направени редица подобрения.

Converse днес е най-известен с революционните си дизайнерски цветове, които използва в произвотството но своите многобройни специални маратонки: DC Comics, Ramones, Pink Floyd, Sailor Jerry, AC / DC, д-р Seuss, Metallica, The Clash, Ozzy Osbourne, The Grateful Dead, James Hendrix, Green Day, Black Sabbath, Супер Марио (с отличителни кафяви, зелени и камуфлажни издания), както и 3 нови дизайна, вдъхновени от The Who.

Converse днес е най-известен с революционните си дизайнерски цветове, които използва в произвотството но своите многобройни специални маратонки.

Кецовете Converse са нещо повече от обувки. С времето те са се превърнали в символ на свободата, на града, на волния дух и смелите мечти за по-различно бъдеще. А тази година марката празнува и един много специален повод. Най-легендарният модел спортни обувки на Converse – Chuck Taylor, става на 100 години. Днес Converse предлага в своите колекции освен много мъжки, дамски и детски обувки, също така дрехи и аксесоари. Кецовете Converse можем да видим по цял свят, защото те са успешна комбинация с всякакви дрехи. Дали ще сте с джинси, рокля, елигантни или небрежни, кецовете Converse остават уникални и предпочитани.

 

Автор: Анна Декова

 

 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара